Karácsonyi ajándék kutyáknak útmutató

 

A kutyám Csillag imádja karácsonykor felbontani az ajándékát.

Nem csak arra gondolok, hogy megkapja őket, hanem ténylegesen kinyitjuk az ajándékot.
Becsomagolom puha selyempapírba, és Szent este átadom neki. Ő izgatottan várja vajon most mit kapok. Csak úgy csóválja magát és olyan kíváncsi a tekintette. Megszagolja néhányszor, majd a mancsával felhasítja és a szájával már ismerkedik is mit kapott. Persze mindent alaposan meg kell szagolnia, hiszen ő egy tacskó.
Szeretem látni a boldog arcát, amikor meglátja az új ajándékát. Olyan jó érzés, hiszen ő is mindig boldognak szereti látni a gazdit.

A játékoktól, a finomságokig, a ruháktól és a kiegészítőktől kezdve rengeteg lehetőség van, de nem mindegyik méltó ajándéknak azt hiszem.

Így egy kis útmutatót hoztam nektek mire kell odafigyelni a nagy karácsonyi shopping idején.

Kutyaajándékok: mit kell figyelembe venni

Személyiség – Mit szeret a kutyád? Inkább nyikorgó kutyajátékot? Vagy inkább a kötélhúzós típusú játékokat szereti? Vagy talán interaktív játékokkal tölti el napjait?A játékok kiválasztásakor tartsd szem előtt a  játékos személyiségét.

Mozgás: Nyakörv? Hám? Póráz? vagy vegyek neki Futó padot?  Ahh olyan nehéz néha kitalálni minek is örülne…. Persze hasznos is legyen meg divatos is. Mozgáshoz igen elengedhetetlen egy jó minőségű séta szett. Lehet bőr,  zsinór, kötél, pamut vagy tesztil lehetőség rengeteg a piacon. Lényeg hogy mozogjatok együtt ezen a szürke esős időkben is.

Étrendi jutifalat  – A csemege is nagyszerű ajándék, de ne feled, hogy kutyád szereti vagy lehet  nem szereti őket. De ezt te úgy is tudod. Érzékeny valamilyen összetevőre? Van kedvenc íze? Allergén mentes? Ropogós, ragacsos vagy pihe puha….nagyon nagy a választék ma már a piacon.

Csomagolás – Ha a kutyád olyan, mint az enyém, lehet, hogy szívesen kinyitja ajándékait. Ha akarod, próbáljátok ki jó kis közös program. Bár a kutyám fel tud nyitni egy normál csomagolópapírt, ezt a legegyszerűbb egyedül, selyempapírral megtenni.

Ajándékok felosztása – Ha több kutyusod van, érdemes lehet az ajándékokat felosztani a saját egyedi csomagjaikra. Így mindketten kinyithatják ajándékaikat, és nem kell pénzt költeni egy extra táskára.

Méretezés – Ha ruhát vagy fekhelyet vásárolsz neki fontos a méretezés. Ha bármelyiket  választod, íme néhány tipp a megfelelő méretezéshez. Ahelyett, hogy találgatással véletlenszerűen vásárolnál, használj kérlek  szövet mérőszalagot (vagy zsinórt és normál mérőszalagot) a kutya méreteinek meghatározásához. Ezután hasonlítsd össze őket a márka mérettáblázatával. Majd nézzd meg a véleményeket is, hogy megtud, milyen méretezés működött a hasonló méretű fajtáknál. Én szeretem az értékeléseket is végig nézni, hogy biztosan jó legyen.

Egy kis hasznos útmutató nektek, ahoz hogy tökéletes legyen a karácsony a kutyádnak is.Persze ha különleges egyedi ajándékkal lepnéd meg kedvencedet a Dog and Pet Crystals ásvány ékszerek igazán egyedi ajándék.

Legyen szép a napod

Dóri