Pár tipp hogyan foglald le kutyád Szilveszter estélyén.

 

Természetes, hogy kutyád fél a hangos zajoktól, és egy tipikus szilveszteri ünneplés tűzijátéka közben szoronghat vagy félhet is. Valójában az RSPCA egyik felmérése feltárta, hogy a kutyák közel fele félelem jeleit mutatta a hangos zajok miatt. A zaj elsöprő lehet a szőrös barátod számára,  egy kis tervezéssel oda figyeléssel segíthetsz neki, hogy biztonságban érezze magát.

Íme néhány tippünk :

1. Ideális esetben, ha nem leszel otthon , jó ötlet, ha van egy barátod vagy egy szomszédod aki társaságot tart a kutyádnak. Ha pedig vele leszel a tűzijáték alatt, segíthetsz neki nyugodt maradni azzal, hogy nem csinálsz nagy felhajtást.

2. Kezd az estét egy hosszú sétával vagy egy energikus játékkal, hogy felhasználja a felesleges energiáját. Ezután helyezd el őt egy biztonságos és hangulatos helyre, például egy utazó kennelbe, és biztosíts neki kedvenc puha játékot, takarót vagy ruhadarabot a te illatoddal, hogy hozzá bújhasson.

3. Használj levendulaolajat a szorongás enyhítésére. Ez egy csodálatos stresszcsökkentő, és segíthet ellazítani a kutyádat. Egyszerűen keverd össze egy-két cseppet kókuszolajjal, és dörzsöld végig a hátát, hogy megnyugodjon. A kókuszolaj nyugtató kezelést nyújt a bőrnek, miközben csillapítja a stresszt.

4. Nem maradhat ki az ásvány sem hiszen az ametiszt a béke köve és az aventurin a nyugalom köve megnyugtatja stresszes helyzetben kedvencedet. Így könnyedebben vészeli át az estét. Termékeink közt megtalálod!

5.Nyugalom csomó felhelyezése. Ez a csomó gyengéd nyomást fejt ki a mellkason és a háton található kulcspontokra, ami sok kutyának segít megnyugodni, és enyhíti a szorongást.

5. Finom kis csemege mindig jól lefoglalja kedvencedet míg javában tart az ünneplés.

Szilveszter estélyén a legfontosabb hogy a Micro chip regisztrálva legyen a központi adatbázisban! Szerepeljen a nyakörvön egy név és egy telefonszám azért hogy ha bármilyen esetben megszökne akkor utol tudjanak érni téged.

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk

Dóri és Peti

(képek Pinterest)